Elektronikken

Elektronikken

Da der er en hurtig udviklingen i Kortplottere og ekkoloder.

Derfor har jeg valgt at linke til sider der bare omhandler disse.Her under finder du links til informationer om

Hvorfor bør jeg have en vhf Ombord


Undermenuer her på siden

Som f.eks. forskellige gps fabrikaters pc programmer og fra andre udbydere som findes, til fri download.

Links til diverse konverterings programmer og en lille forklaring på hvordan de bruges.

Diverse Gamle kort med pos fra fiskere som kan downloades gratis her på siden. 

Hvor du henter opdateringer til din gps. OSV.

Mapsource. Kommer på senere

  • Guide til Internet på båden,

Internetforbindelse er en udfordring, når man kommer langt udenfor land. Hvordan får man adgang til Internet når man er ude at sejle/fiske ? Se og læs mere her

Elektronik valg

Når du skal ud og købe en GPS el. ekkolod for første gang og er i tvivl om hvad du skal købe,Så vil jeg give et godt råd med på vejen, ud fra min egen og en del andres erfaringer, dog hvilket fabrikat du skal købe vil jeg ikke råde dig så meget om, dog anbefalder vi garmin som vi syntes det er det bedste til pengene og det nemeste at bruge..


Men jeg vil råde dig til at købe en GPS eller ekkolod med mindst en 5” skærm, jeg fraråde dig til at købe en hvor der både er GPS og ekkolod i, da du får 2 skærmbilleder som begge er for lidt overskuelig til fiskebrug. 

 

Hvis du vil have det sammen så vil jeg gå op i minimum en 8 – 10” skærm, det bliver selvfølgelig dyrere men jeg har talt med mange der første gang gjorde denne fejl, med at købe det samlet, med en for lille skærm for at spare penge og de så efterfølgende gik ud og købte en ny GPS og brugte det andet bare til ekkolod, så det til sidst blev en del dyrere.


Fordelen ved også en fornuftig størrelse skærm på ekkoloddet, er at man kan få det optimale ud af splitskærmen, i skærmbillede 2 fra højre- zoomer den ind på bunden, så man kan se en forstørrelse af de nederste meter over bunden og derved bedre kan se bunden beskaffenhed, det andet kan man evt. se hvad der er fra vandoverfladen til bunden.

Eller man kan bare vælge at køre på fuldskærm som på ekkoloddet til venstre. 

 

Selvfølgelig er der også mange der er tilfreds med deres GPS/ekkolod, samlet i et med  4” skærm, med de begrænsninger det giver.